Vulkan izdavaštvo | 10 ZANIMLJIVOSTI O DIZNIJEVIM CRTAĆIMA KOJE N
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
14. septembar 2017.
10 ZANIMLJIVOSTI O DIZNIJEVIM CRTAĆIMA KOJE NISTE ZNALI!

Koliko god da ste puta gledali Diznijeve animirane filmove, sigurno su vam neki detalji promakli. Postoje i mnoge zanimljivosti oko njih koje možda niste znali. Saznajte 10 interesantnih informacija o svojim omiljenim crtaćima u ovom tekstu.

1. Od svih Diznijevih princeza, samo Zlatokosa ima zelene oči. 
Običaj je bio da sve princeze imaju plave ili braon oči, ali su se animatori Diznija odlučili za zelenu boju kada su radili na poznatoj bajci braće Grim.

2. Zver u Lepotici i zver poseduje karakteristike sedam različitih životinja
Rad na osmišljavanju Zveri je trajao dosta dugo. Na kraju su odlučili da iskombinuju karakteristike šest životinjskih vrsta i ljudske plave oči princa u kojeg se na kraju transformiše.

3. Arijel iz Male sirene je napravljena po uzoru na glumicu Alisu Milano
Podsećamo vas, u trenutku stvaranja ovog crtanog filma Alisa je imala samo 11 godina i bila poznata pre svega po popularnoj seriji Who’s the Boss?

4. Lešinari iz Knjige o džungli su bili bazirani na Bitlsima
Menadžer legendarnog rok kvarteta je želeo da članovi benda pozajme svoje glasove ovim pticama, ali je Džon Lenon u ime svih odbio. Lešinari su, ipak, dobili izgled po uzoru na Bitlse.

5. Simba iz Kralja lavova ne riče kao lav
Autori crtanog su smatrali da je lavlji rik suviše tih, pa su odlučili da Simbi daju tigrovu riku.

6. Tijana iz animiranog filma Princeza i žabac je jedina Diznijeva heroina koja ima pravi posao
Sve ostale su princeze, ćerke poglavica, ili jednostavno žive sa roditeljima. Tijana je, s druge strane, talentovana kuvarica.

7. Glumac i glumica koji daju glasove Mikiju i Mini Maus su u braku
Posle 32 godine davanja glasova najprepoznatljivijem Diznijevom paru, Vejn Alvin i Rusi Tejlor su odlučili da stupe u brak. Uzeli su se 1991. i živeli srećno još 20 godina.

8. Pokahontas je jedini Diznijev lik čija je priča bazirana na stvarnim istorijskim događajima
Neki bi rekli da tu spada i Mulan, ali za taj lik se ne može sa sigurnošću potvrditi da je zaista postojala, jer ne postoje pravi istorijski dokumenti, već samo legende!

9. Hansa iz Zaleđenog kraljevstva možete videti u Gradu heroja
Sećate se zlog princa iz Zaleđenog kraljevstva? Diznijevi animatori su odlučili da se malo našale pa su poster sa njegovim likom „stavili“ u policijsku stanicu u Gradu heroja.

10. U Ratatuiju (preveden kod nas kao Juhu-hu) u jednom trenutku možemo videti senku psa iz crtanog filma Nebesa
Još jedna u nizu šala Diznijevih animatora je ovog puta bila i predskazanje, budući da rad na animiranom filmu Nebesa još nije ni počeo.

 

Izvor: citymagazine.