Vulkančić | VULKANČIĆ NA SAJMU KNJIGA 2018!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
subota, 13. oktobar 2018.
VULKANČIĆ NA SAJMU KNJIGA 2018!

Svoje nove omiljene naslove mališani će pronaći na štandu Vulkančić na predstojećem 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga od 21. do 28. oktobra 2018. godine.


Jesen je idealno vreme da se najmlađi čitaoci prepuste čarima najlepših bajki koje će ih odvesti u svet snova i maštarija.


Vulkančič sa ponosom najavljuje da će i ove godine biti među liderima kada su knjige za decu u pitanju i predstaviće nove naslove za sve uzraste.


Omiljeni dečiji pisac Slobodan Stanišić, koji već decenijama ulepšava detinjstvo mnogim generacijama, ovoga puta predstavlja knjige iz biblioteke Istorijska potraga. Knjige su osmišljene tako da dete na zabavan i neobičan način usvoji mnogo istorijskih činjenica. Odgovarajući na pitanja, dete prati avanture naših znamenitih srednjovekovnih ličnosti. Na taj način, s lakoćom će saznati sve važne činjenice o Stefanu Nemanji, Simonidi, Jeleni Anžujskoj, Milošu Obiliću i neverovatnim ličnostima naše istorije. Sloba Stanišić vas očekuje na našem štandu u Hali 1 u četvrtak, 25.10. od 15:00 do 16:00 časova i u subotu, 27.10. od 12:00 do 13:00 časova.


Posle velikog uspeha prvog dela, Vulkančić najavljuje nastavak velikog hita Priče za laku noć za male buntovnice 2. Novu vrstu bajki, priče o 100 žena heroja koju će obožavati devojčice širom sveta, potpisuju Elena Favili i Frančeska Kavalo. Ovo je neophodno štivo za svaku devojčicu kako bi odrasla s verom u sebe i saznanjem da joj ništa nije nedostižno. Priče za laku noć za male buntovnice 2 slave izvanredne žene od Nefertiti do Bijonse, Rozalind Frenklin do Dž. K. Rouling. Kraljice i aktivistkinje, balerine i advokatice, gusarke i kompjuterske naučnice, astronautkinje i izumiteljke – zapanjujuci spojevi koji donose uzbudljiv osećaj da ništa nije nemoguće. Jedinstveni narativni stil priča pretvara svaku biografiju u bajku, prikazujući na čudesan način duh junakinja.


Atlas mitova koju potpisuje Tijago de Morais je edukativna knjiga i predstavlja odličan uvod u neke od najzanimljivijih kultura sveta. Sadrži mape sa bogovima, herojima i fantastičnim stvorenjima iz drevnih krajeva sveta. Neobičnim ilustracijama na zanimljiv i pristupačan način deca uče o 12 različitih mitologija. Neke od njih su: grčka, egipatska,slovenska, induska, japanska, astečka, polinežanska i druge.


U knjizi Sveznalice: Zašto i kako? Sve o svemu u 700 pitanja i odgovora najmlađi će pronaći sve odgovore na pitanja koja svakodnevno postavljaju. Pomoću 700 pitanja i odgovora, otkriće zanimljive činjenice o ljudskom telu, životinjama, biljkama, istoriji, nauci i drugom, a divne ilustracije i neobični primeri učiniće učenje zabavnim i lakim.


Autorka brojnih avanturističkih romana za decu, Stefani Berdžis Samfajr predstavlja slatku i neobičnu priču Zmaj sa čokoladnim srcem koju će mališani obožavati. Glavna junakinja, hrabra mlada zmajica želi da dokaže roditeljima da je dovoljno odrasla da izađe iz pećine, tako što će uhvatiti najopasniji plen – čoveka. Ali šta se dešava kada se prevari i popije začaranu toplu čokoladu, koja će je pretvoriti u devojčicu?


Pošto je leto prošlo, omiljena poslastica mališana poprimila je novi oblik! Knjige Lepezice sveznalice u obliku sladoleda će svi obožavati. Kreativno i slikovito osmišljene, knjižice sadrže 120 zanimljivih pitanja i odgovore na njih. Ukupno ih ima 4 i prilagođene su različitim uzrastima: za najmlađe 0d 2-3 godine, mlađi uzrast obdaništa od 3-4, srednji uzrast 4-5 i stariju decu obdaništa 5-6 godina.


Edicija Mali čitaoci namenjena je mališanima koji se tek upoznaju sa lepotom pisane reči. Prilagođena je tako da im olakša čitanje: dužina teksta je u skladu sa čitalačkim mogućnostima dece ranog školskog uzrasta, rečenice su kratke i jasne, a tekst je divno ilustrovan. Mali čitaoci donose tople priče o prijateljstvu, porodici i neobičnim avanturama. Svaka knjiga dolazi sa obeleživačem za stranice koji dete može da napravi od klapne na korici knjige.


Vrabac Radoznalac - Uz ovu edukativnu igru dete će naučiti da povezuje slova azbuke sa pojmovima koji na to slovo počinju. Pred vama je knjiga sa nalepnicama – jedna od najzabavnijih aktivnosti u ranom dečjem uzrastu. Lepeći nalepnice i dovršavajući „scene“, dete na lak i kreativan način može da uvidi neke od osnovnih suprotnosti iz sveta oko nas – dan : noć, domaće : divlje životinje, gore : dole, glad : žeđ i slično. Na taj način razvija se logičko mišljenje, poboljšavaju se motoričke sposobnosti i koordinacija pokreta, usmerava se dečja pažnja i povećava kapacitet memorije.


Moja mala biblioteka: Najlepše bajke je kutija u obliku knjige u kojoj mališane očekuje sjajno iznenađenje. U kutiji se krije mini-biblioteka od šest knjižica , koja sadrži šest prelepo ilustrovanih klasika za decu, odnosno šest knjiga o dinosaurima, princezama, farmi… A kada se umore od čitanja deca mogu da okrenu poleđine svih šest knjiga i slože slagalicu koju će tamo naći.


Ranac pun zabave - Otkrijte svet dinosaura i istražite praistorijske predele. Zakoračite u svet domaćih životinja i istražite kako se živi na selu. Sa preko 400 nalepnica i delova na istiskanje ovaj ranac predstavlja beskrajnu zabavu za svakog mališana.


Slonče koje je želelo da spava je željno iščekivani nastavak bestselera Zeka koji je strašno želeo da zaspi, koji koristi psihološke tehnike da pomogne vašem detetu da zaspi. Ovaj naslov već je pobrao sve hvale roditelja koji su ga isprobali!


Ove i druge nove omiljene naslove, pronaći ćete na Vulkančić štandu na predstojećem Sajmu knjiga. Zato se naoružajte dobrim raspoloženjem i dođite da se družimo. Knjiga je puno, a Sajam samo što nije počeo!

 

Sve kupce ćemo obradovati i velikim sajamskim popustima. Na svaku knjigu koju kupite na našem štandu a koja već nije na nekoj od akcija, odobravamo popust od 15% na cenu knjige, a za tri kupljene knjige odobravamo dodatnih 10% popusta. Pored ovog popusta, svim članovima Kluba dobre knjige odobravamo i dodatni članski popust u iznosu od 10%.

 


Vidimo se!