Vulkančić | Slatka fantazija za najmlađe: „Zmaj sa čokoladnim src
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
sreda, 17. oktobar 2018.
Slatka fantazija za najmlađe: „Zmaj sa čokoladnim srcem“
Vulkančić predstavlja čokoladnu fantaziju koju će najmlađi čitaoci obožavati! Zmaj sa čokoladnim srcem autorke Stefani Berdžis Samfajr slatka je i neobična priča koja se čita u jednom dahu.

Glavna junakinja, hrabra mlada zmajica Aventurina želi da dokaže roditeljima da je dovoljno odrasla da izađe iz pećine tako što će uhvatiti najopasniji plen – čoveka. Međutim, stvari se neće odvijati baš po planu mlade zmajice. Kada je njen plen prevari i nagovori da popije začaranu toplu čokoladu, sve će se promeniti. Aventurina će se probuditi u telu male, nežne devojčice sa tupim zubićima i bez kandži pomoću kojih bi mogla da se odbrani. Ali upravo tada, otkriće svoju novu strast, a to je čokolada.

Divlja i neoprezna Aventurina napraviće potpuni haos u gradu ali i u domovima čitalaca. U potrazi za pravim prijateljstvom otkiće da slatka čokolada nosi gorak ukus izdaje i prevare, kao i mnoge stvari u životu koje se naizgled čine bezazlenim. Kako će se mlada zmajica snaći u gradu ljudi i izboriti sa svim preprekama, svi ljubitelji dobre fantazije saznaće u ovom neobičnom, pozitivnom, dinamičnom i pre svega poučnom romanu.

O popularnosti Zmaja sa čokoladnim srcem govori činjenica da roman samo niže nagrade, a u nekim zemljama je već i rasprodat. Neke od nagrada koje je roman osvojio su:


A 2018 Cybil Award Winner for Elementary/Middle Grade Speculative Fiction

A VOYA Top Shelf Fiction Award Winner

A 2017 Locus Recommended Reading List selection

A UK Summer Reading Challenge selection

A The Week Junior Book of the Week

An Amazon Best Book of the Month for June 2017

A Scholastic Brilliant Book for Summer 2017

A Bank Street College of Education Best Children’s Book of the Year


Autorka brojnih avanturističkih romana za decu, Stefani Berdžis Samfajr odrasla je u Americi, a danas živi u Velsu sa svojim mužem, takođe piscem, i njihovo dvoje dece. Osim romana za decu, objavila je i nekoliko istorijskih romana za odrasle.