Vulkan izdavaštvo | NAGRADA ZA KNJIGU „SADA SAM SASVIM OK“!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
15. maj 2018.
NAGRADA ZA KNJIGU „SADA SAM SASVIM OK“!

Knjiga Sada sam sasvim OK definitivno je svetski bestseler.

Pored nagrade Kosta za 2017. godinu u kategoriji najbolji debitantski roman, osvojila je i nagradu Book of the Year at The British Book Awards - nagrada koja se dodeljuje knjizi britanskog autora koja je postigla sjajan komercijalni uspeh (pored toga što poseduje književnu vrednost).


O knjizi:

Elenor Olifant govori ono što misli. Uvek. Ne vodi mnogo računa o tome kako bi trebalo da se ponaša. Pažljivo izbegava sve socijalne interakcije. Možda će vam se učiniti da je čudna. Pogledajte bolje. Samo je drugačija. I sasvim je OK.

Već osam godina ide na posao svakog dana, a vikende provodi uz televiziju, zamrznutu picu i flašu votke. Nema prijatelje. Njena majka je jedina osoba sa kojom razgovara, a ni ona je ne razume previše. Sve se menja kada nabasa na Rejmonda i zajedno s njim krene u neočekivanu avanturu. Ta zgoda izvući će je iz čaure njenog malog sveta i nateraće je da obrati pažnju i na druge ljude. Nisu svi toliko drugačiji od nje. A neki joj mogu biti i vrlo bliski.  

Uskoro, Elenor će naučiti da i oni koji su sami sebi dovoljni mogu u srcu naći mesta za prijateljstvo i ljubav.


Škotska autorka GEJL HANIMAN, dobitnica nagrade Lusi Kavendiš, postigla je veliki uspeh na Sajmu knjiga u Frankfurtu 2014. godine sa knjigom Sada sam sasvim OK, kada su izdavačke kuće iz SAD, Nemačke, Italije, Francuske i mnogih drugih zemalja pohrlile da kupe prava i objave ovu knjigu na svom jeziku.