Vulkančić | Најтраженији наслов за најмлађе читаоце: 100 Сизифови
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
sreda, 30. oktobar 2019.
Најтраженији наслов за најмлађе читаоце: 100 Сизифових правописних правила

Књига 100 Сизифових правописних правила и едукативне карте које је прате биле су најпродаваније на овогодишњем Међународном београдском сајму књига. Теолог и илустратор Бојан Јокановић приближио је правописна правила малишанима, али и старијим генерацијама, на забаван и једноставан начин. Уз књигу и картице не само да ћете решити све језичке недоумице већ ћете постати прави експерти у познавању правописа.

Аутор Бојан Јокановић био је гост на штанду Вулкан издаваштва током Сајма књига и изазвао велико интересовање јавности. Како каже, много љубави, знања и труда уложио је у борбу за правопис српског језика. С обзиром на чињеницу да више од осамдесет хиљада људи прати његов рад на друштвеним мрежама, било је очекивано да ће доћи да га подрже и на потписивању. За постигнут успех скромно каже да су заслужни сви они који су препознали његову љубав и истинску борбу. Заинтересованих увек има, међутим, аутор није ни слутио да ће управо његова књига бити најтраженија и најпродаванија на Сајму.

Свакако да је огроман вјетар у леђа видјети на потписивању свог првог дјела ријеку људи који чекају потпис и илустрацију. Драго ми је што прича о Сизифовој борби за правопис и ћирилицу може да понуди квалитетан и користан садржај и да су људи то препознали. Тешко је рећи којој публици је упућен рад, јер је ово правопис у слици и увијек је актуелна тема. Визуелно се најбоље памти, тако да је ово нешто што ће увијек бити актуелно. Родитељи посебно треба да имају ову књигу, јер ако они не знају, тешко ће пренијети знање, али и мотивацију на дјецу.

Чим се слегну утисци, Бојан ће се посветити илустрацијама за наставак серијала о Сизифу јер, како каже, идеја за нове књиге, едукативне карте и радне свеске има безброј.