Vulkan izdavaštvo | "Gordost i predrasuda" oživljava iz potpuno n
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
5. februar 2015.
"Gordost i predrasuda" oživljava iz potpuno novog ugla kroz maestralno pero Džo Bejker

Novi roman koji prati priču remek-dela „Gordost i predrasuda“ slavne Džejn Ostin, ali iz perspektive posluge, ostvaruje veliki uspeh širom sveta.

Četrdesetogodišnja spisateljica Džo Bajker kaže da je inspiraciju za roman "Čežnja i odanost" pronašla u životnom iskustvu svojih roditelja i cele svoje porodice.

„Romani Džejn Ostin bili su moj prvi susret sa književnošću prilikom odrastanja“, kaže Bejker, dok njen književni agent govori o velikoj pažnji koju je roman izazvao od samog pojavljivanja. „Roman sam poslala prošle nedelje“, kaže Klara Aleksander, agent Džo Bejker. „Izdavačka kuća iz Amerike prava je otkupila u ponedeljak, a već u utorak i izdavačka kuća iz Velike Britanije. Do četvrtka prodata su i prava za film, a do petka ugovorena su i dva prevoda na strani jezik“.

Ovaj roman prati ljubavnu priču između sluge i kućepaziteljke ,u domaćinstvu porodice Benet, koja se odvija paralelno sa ljubavnom pričom između gospodina Darsija i Elizabet Benet, a čitaocima pruža jedinstvenu priliku da osete kako zaista izgleda svakodnevica u Longbornu.

Prava na prevod otkupljena su u Srbiji, Španiji, Italiji, Norveškoj, Danskoj, Nemačkoj, Brazilu, Francuskoj i Švedskoj.

I dok strpljivo čekamo filmsku adaptaciju vratimo se u čaroban svet Longborna i otkrijmo šta se zaista zbiva u domu Benetovih.

Zanimljivosti, slike kao i puno drugih informacija grupisane su na sajtu posvećenom vernim obožavaocima i poštovaocima Džejn Ostin (http://www.janeausten.co.uk/longbourn-novel-jo-baker-review/) , a o autorki Džo Bejker možete saznati više na http://www.jobakerwriter.com/