Vulkan izdavaštvo | MALI PRINC
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
24. decembar 2017.
MALI PRINC

Na današnji dan 1999. godine Mali princ, delo Antoana de Sent Egziperija proglašeno je za knjigu veka u Francuskoj.

Mali princ je najpoznatija novela francuskog pilota Antoana de Sent Egziperija iz 1943. godine. Sent Egziperi ju je napisao dok je živeo u SAD.

Prevedena je na preko 180 svetskih jezika i prodana u više od 80 miliona primeraka, što ju čini jednom od najprodavanijih knjiga sveta.

Na današnji dan 1999. godine ovo delo je proglašeno za knjigu veka u Francuskoj.


Mali princ
 je knjiga za male i velike... Napisana poput bajke, ona otkriva utopijski svet kroz priču o dečaku dospelom sa udaljene i sićušne planete i njegovom traganju za odanošću i ljubavi.  Ovo je knjiga i o stvarnom svetu, o čoveku, njegovim zabludama i grehovima, o nevinosti u otkrivanju najdubljih i najdragocenijih vrednosti postojanja, koja svojom sugestivnošću i poetskom toplinom decenijama osvaja generacije mladih i odraslih čitalaca. 

Pravi dragulj pun humora i čarolije...  - Le Monde

Antoan de Sent Egziperi je francuski pisac i avijatičar rođen 1900. godine u Lionu. Već od detinjstva  pokazivao je sklonost ka pisanju, a želeo je i da bude pilot. Godine 1921. postao je pilot u Strazburu, ali je na nagovor porodice odustao od pilotiranja i preselio se u Pariz. Napisao je veliki broj priča i romana, među kojima se ističu Pravac jug, Noćni let, Smisao života, a svakako je najpoznatiji Mali princ kojeg je napisao 1943. godine. Nestao je jula 1944. godine tokom jednog izviđačkog leta iznad Mediterana.