Vulkančić | UDŽBENICI ZA PETI RAZRED!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
petak, 11. maj 2018.
UDŽBENICI ZA PETI RAZRED!

Zadovoljstvo nam je da Vam naše udžbenike iz srpskog jezika za peti razred osnovne škole, predstavimo kao prva izdanja iz nove edicije VULKAN ZNANJE
Osim njih, trenutno su u pripremi kompleti lektira za osnovnu školu, udžbenički kompleti i dodatna nastavna sredstva za sve razrede osnovne škole, koncipirani u skladu sa najsavremenijim standardima struke i aktuelnim propisima nadležnog ministarstva.

Udžbenik Čitanka 5, za peti razred osnovne škole ima 168 strana. Tekstovi su grupisani u celine: Đačko doba, Daljine, Nadmudrivanje, Detinjstvo, Među svojima, Pesmo moja. Iza ovih celina, na kraju knjige, nalazi se Rečnik književnih termina. Na uvodnoj strani svake celine najavljuju se pojmovi i sadržaji celine; na kraju svake celine nalazi se strana sa pitanjima za samoproveru. Tekstovi su praćeni odeljcima: Osećanja, Razmišljanja, Saznanja, Zanimljivost, Domaći zadatak, iza čega slede biografije pisaca (ako je u pitanju umetnička književnost).

Udžbenik Čitanka 5, za peti razred osnovne škole usklađen je sa propisanim Standardima kvaliteta udžbenika („Službeni glasnik RS“ broj 42/16).

Udžbenik Gramatika 5, srpski jezik za peti razred osnovne škole ima 108 strana. Udžbenik je podeljen po poglavljima, te ispred Sadržaja stoji Vodič kroz udžbenik i Reč autorke, a potom se nižu nastavne jedinice iz oblasti gramatike, predviđene nastavnim planom i programom za peti razred: Vrste reči, Promenljive reči, Nepromenljive reči, Rečenica i njeni delovi. Nakon lekcija iz gramatike sledi celina Pravopis, a potom ide celina Jezička kultura. Iza svake obrađene nastavne jedinice nalazi se sistematizacija pod naslovom Šta smo naučili. Na kraju se nalazi Indeks pojmova koji olakšava kretanje kroz udžbenik.

Svi standardi kvaliteta rukopisa udžbenika Gramatika 5, srpski jezik za peti razred osnovne škole su ispunjeni, a svi pokazatelji standarda zadovoljeni.