Vulkan izdavaštvo | NAGRADA ZA KULTURNO BLAGO SRBIJE u 1.000 SLIK
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
1. novembar 2017.
NAGRADA ZA KULTURNO BLAGO SRBIJE u 1.000 SLIKA!
Knjiga Kulturno blago Srbije u 1.000 slika na 62. Međunarodnom beogradskom Sajmu knjiga osvojila je prestižnu Nagradu likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) za kompletnu likovnu opremu knjige, a na 54. niškom sajmu knjiga Nagradu Presad mudrosti za pojedinačno izdanje. 

Takođe, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević primio je čuvenog ruskog reditelja, scenaristu i producenta Karena Šahnazarova i tom prilikom mu je ujedno poklonio knjigu Kulturno blago Srbije u 1.000 slika.


O knjizi: 
JEDNA SLIKA VREDI 1.000 REČI, A U 1.000 SLIKA STANE ČITAVA ISTORIJA SRBIJE!

Svedočanstva o ostacima materijalne kulture na prostoru današnje Srbije, od prvih društava do modernog doba, prikazana su kroz više od 1.000 artefakata, iz pera 22 odabrana stručnjaka i preko 200 saradnika i konsultanata. 

Ova jedinstvena enciklopedija predstavlja bogatu riznicu figurina, oruđa, oružja, nakita, odeće, religijskih i umetničkih predmeta, koji svedoče o spletu različitih kultura i civilizacija koje su ostavile traga na ovom tlu, oblikujući svest, mentalitet, kulturu, običaje i tradiciju nas danas. Ako je pamćenje duša sveta, onda je duh ovog prostora, u svim svojim manifestacijama, oživljen i sačuvan na stranicama ove knjige.