ORIGAMI | Metju Gardiner
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Oblasti

Book

Metju Gardiner >>>

ORIGAMI

Oblast: Origami
ISBN: 978-86-7084-277-5
Format: 290mm x 260mm
br. str.: 192
povez: tvrd
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

     Origami je sveobuhvatni priručnik o ovoj veštini namenjen početnicima, ali i iskusnim ljubiteljima ove tehnike. Knjiga sadrži detaljna uputstva za izradu više od 60 prelepih modela i neizmerno će vas zabavljati iz sata u sat. Nakon jednostavnih, tradicionalnih modela, prikazana su uputstva za izradu igračaka, životinja, geometrijskih i drugih oblika, a svaki naredni deo zahtevniji je od prethodnog.

     Origami objašnjava i tehnike savijanja papira, daje podatke o istoriji origamija i njegovoj tradiciji, kao i objašnjenja o svim modelima ponaosob. Delo vodećeg australijskog stručnjaka Metjua Gardinera, s prilozima i originialnim modelima poznatih origami umetnika, najpodrobniji je vodič za izradu predmeta tehnikom origami.

KOMENTARI LEKTORA
     Knjiga Origami jedinstveni je vodič kroz umetnost savijanja papira. Biće zanimljiva i početnicima i onima koji se ovom veštinom bave već uveliko, jer sadrži tradicionalne modele i osnove, ali i komplikovane modele koji su proizvod zapadnih origami umetnika. U jednoj knjizi proći ćete kroz čitavu istoriju origamija, saznati odakle dolazi, kako je stigao do nas i zašto je tako dugo smatran ženskom razonodom i zabavom za decu, a dobićete i šeme osamdeset modela i upoznati se s vrstama papira najboljim za izradu figura. U početku su prikazani jednostavniji oblici i osnove, a kako idete dalje, srećete sve komplikovanije i izazovnije modele.
     Ipak, ova knjiga možda je najvrednija zbog toga što sadrži spisak standardizovanih znakova, ili simbola, koji su ključni za razumevanje origamija. Naime, pomoću ovih znakova možete razumeti kako se sklapa model iz koraka u korak, a uz njih se možete sporazumevati i s ljubiteljima origamija iz drugih zemalja, čiji jezik ne znate. Potrebno je malo više vremena da se s njima upoznate, ali svaki korak će vam biti sve lakši. Uvežbano oko će umeti da čita linije savijanja na listu papira, da tumači njihov značaj i savije papir onako kako je dizajner naumio, jer su one kao poruke ili šifrovana uputstva koje umetnik želi da prenese na papir kako bi dobio željeni oblik.
I na kraju, zapamtite da se figure od papira ne prave na brzinu i da je dobar origami samo onaj napravljen sa strpljenjem!
[Marijana Mahač]
Maja Pesic
Poštovani, možete li mi reći kad će knjiga biti u prodaji? Unapred hvala!
Dodajte svoj komentar