BREŽULJAK VOTERŠIP | Ričard Adams
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Oblasti

Ričard Adams >>>
BREŽULJAK VOTERŠIP

BREŽULJAK VOTERŠIP

Oblast: Čitanjem se raste
ISBN:
Format:
br. str.:
povez:
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
    Brežuljak Voteršip je nastao na malo neobičan način: za vreme čestih vožnji automobilom između Londona i Stratforda na Avonu, da bi zabavio svoje dve kćeri, Džulijet i Rozamond, Ričard Adams im je pričao priče o divljim kunićima koji su živeli na brežuljku Voteršipu u Berkširu. Kako sam autor kaže u jednom intervjuu: “Džulijet mi je dosađivala sve dok ih nisam zapisao.”

    Iz predgovora Branka Petrovića
    Brežuljak Voteršip je priča o šačici divljih kunića koji se, suočeni sa skorim uništenjem svoga staništa, otiskuju na dalek put pun neizvesnosti, opasnosti i iskušenja, tragajući za “obećanom zemljom” gde će osnovati novo naselje.(...)
    Ova lepa, poetična i izuzetno zanimljiva knjiga “za decu od 7 do 77 godina”, sa svim osobinama originalne klasike, čita se “nadušak” uprkos zamašnom obimu. Čitalac se poistovećuje sa kunićima koji se grčevito bore za opstanak i duboko se uživiljava u njihov život, opasan i lep kao što je i ljudski život, postajući pri tom za nijansu bolji i plemenitiji. Možda je u tome i najveća vrednost ovog Adamsovog dela.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar