RUŽNO PAČE | Hans Kristijan Andersen
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Oblasti

Hans Kristijan Andersen >>>
RUŽNO PAČE

RUŽNO PAČE

Oblast: Najlepše bajke i basne
ISBN: 978-86-7608-093-9
Format: 160 mm x 231 mm
br. str.: 287
povez: broš
Pismo: ćirilica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

 

Postoje neke priče čije vreme ne prolazi. Iako danas deca čitaju drugačije knjige nego njihovi roditelji i prethodne generacije ima nekih dela koja prevazilaze taj jaz. 

Takav je slučaj s bajkama Hansa Kristijana Andersena.

Ovo novo, specijalno izdanje bajki sadrži dvadeset dve poznate i manje poznate Andersenove bajke među kojima su „Ružno pače“, „Olovni vojnik“, „Crvene cipelice“, „Cveće male Ide“... 

Razlikuje se od mnogih prethodnih jer su u njemu i ilustracije iz prvih izdanja bajki koja su štampana još za života samog pisca. 

Još jedna specifičnost je dodatak o piscu koji čine tekstovi Isidore Sekulić i Petra Vujičića, propraćeni interesantim fotografijama iz života ovog slavnog bajkopisca.

 

Isidora Sekulić o Andersenu 

Ljubav je ne samo sila koja gradove stvara; ona je i poezija, i to jedna sveopšta poezija za sva vremena, za sve ljude, za svaki uzrast. A kakav oblik da uzme ta poezija koja treba da važi za decu, za odrasle, za prosečan svet, za filozofe? U Andersenu je bio gotov taj oblik, oblik bajke, male orahove ljuske u koju može da se složi roman, tragedija, komedija. Andersenovu bajku čitaju deca i misle da je to samo za decu. Čitaju je odrasli i misle: strogo uzevši, ovo je za odrasle. Čitaju je filozofi i vrte glavom: ovo je pričica, pa u priči pesma, pa u pesmi zrno dinamita, a usred dinamita ljubav, ljubav koja sve pobeđuje.

 

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar